بازرسی گوشت گوسفند و بز
کد پست
423
دسته بندی
اخبار
نویسنده
بازرسی گوشت گوسفند و بز برای عید قربان
با توجه به اینکه افراد زیادی در عید قربان، اقدام به قربانی در منزل میکنند و دسترسی به دامپزشک ندارند، مهم ترین مشکلات لاشه که منجر به ضبط یا اصلاح آن میشود را مینویسم:
در زمان قربانی کردن ممکن است مشکلاتی در لاشه باشد که باید کامل لاشه را دور انداخت، مثل زردی لاشه در تصویر نهم، که در اثر انگل های خونی ایجاد میشود.
یا پرخونی شدید لاشه و خونریزی در عقده های لمفاوی
ریه هایی (جگر سفید) که باید کاملاً دور انداخته شده و مصرف نشوند: ریه های رنگی شده مثل تصاویر چهارم، یا ریه دارای کیست هیداتید مثل تصویر سوم و ریه های دارای انگل مثل تصاویر اول و دوم
همه این ریه ها منع مصرف دارد و باید ضبط کامل شوند.
کبدهایی (جگر سیاه) که مطابق تصویر هفتم است و در آن انگل های ریز سیاه رنگ وجود دارد، یا جگرهایی که مطابق تصویر ششم کرم بزرگ دارد و جگرهای با کیست هیداتید زیاد مطابق تصویر پنجم همه اینها باید حذف شوند
منتها اگر کیست هیداتید مطابق تصویر پنجم به تعداد کم، یعنی یک یا دو عدد بود میتوان همان قسمت را حذف کرده و بقیه را مصرف کرد.
اگر مغز دامی دارای کیست آبکی (سنروس) مطابق تصویر هشتم بود، کل کله حذف شده و مصرف نشود.
کیست های گلابی شکل مطابق تصویر آخر، که از قسمت های مختلف لاشه مثل دیافراگم، کبد و...آویزان است مشکلی ایجاد نکرده و فقط همان کیست را جدا کنید و بقیه لاشه قابل مصرف است.
تذکر: در ایام عید قربان، اکیپ های دامپزشکی برای بازرسی لاشه ها در بسیاری مناطق حضور دارند که میتوانید از آنها کمک بگیرید و تنها به این پست اکتفا نکنید، چون موارد دیگری نیز در بازرسی لاشه وجود دارد.
نکته مهم اینکه برای از بین رفتن خطر انتقال تب کریمه کنگو لازم است لاشه را به مدت یک روز در یخچال نگهداری کنید و فردای آنروز مصرف کنید (دقت کنید در دمای یخچال باشد نه دمای فریزر که منجمد شود)
دامها را از میادین عرضه دام تحت نظارت دامپزشکی تهیه کرده و در معابر ذبح نکنید.
دام باید برای ذبح، رو به قبله بوده و بعد از ذکر نام خدا با بریدن چهار رگ(مری، نای، دو ورید و دو شریان) حلال میشود.
دكتر حسين اسماعيلي عضو هيات علمي دانشگاه تهران