1- آیا باید مبلغ گردش دریافتی پوز را به عنوان مجمو
کد پست
347
دسته بندی
اخبار
نویسنده
1- آیا باید مبلغ گردش دریافتی پوز را به عنوان مجموع فروش کالا و خدمات طی سال بنویسیم؟ جواب: بله. در غیر اینصورت کتمان درآمد محسوب می شود و مشمول جریمه کتمان 40 درصدی خواهد شد.
2- کسی که مبلغ مالیاتش صفر هست و گردش دریافتی پوز برای وی مثلا 125 میلیون تومان نمایش داده می شود و از طرفی سقف معافیت مالیاتی هم 36 میلیون تومن است. خوب حالا اگر مبلغ 125 میلیون تومان را به عنوان مجموع فروش بنویسم، از 36 میلیون تومان که بیشتر می شود و مشمول مالیات می شود؟ جواب : ببینید این مبلغ 125 میلیون تومان قبلا متناسب با نوع شغل و کدآیسیک مودی، ضریب خورده و هزینه های مودی از آن کم شده و سود وی که قابل مشاهده برای ما نیست، بدست آمده است و قاعدتا این سود خالص به زیر مبلغ 36 میلیون تومن رسیده است که اکنون مبلغ مالیات صفر نمایش داده می شود. لذا همان مبلغ 125 میلیون تومان را به عنوان مجموع فروش کالا و خدمات بنویسید و مشکلی پیش نمی آید. در غیر این صورت کتمان درآمد محسوب می گردد.
3- کسانی که پارسال مثلا 150 هزار تومان مالیات داشته اند و اکنون نیز در فرم تبصره ماده 100 همان مالیات را نمایش میدهد چی، آیا باید همان مبلغ گردش پوز را بنویسیم؟ جواب : بله
4- به کسانیکه گردش دستگاه پوز آنها خیلی بالاست و قبول ندارند و میگویند ما اینقدر کارت نکشیدیم چه جوابی بدهیم؟ جواب: بگویید احتمالا شبها که مغازه بسته بوده جن ها اومدن کارت کشیدند!!
5- خوب حالا اگر برای این افراد اظهارنامه عادی رد کنیم چه اتفاقی می افتد؟ جواب: طبق گفته کارشناسان و ممیزین دارایی، چنانچه تبصره ماده صد را قبول نداشته باشند و عادی بزنند، هنگام رسیدگی علاوه بر گردش دستگاه پوز، موارد دیگری مانند پول نقد و کارت به کارت و چک و موارد دیگر نیز در نظر گرفته می شود و این مبلغ مالیات خیلی بیشتر خواهد شود و متضرر می گردند.
6- به کسی که مثلا 2 میلیارد تومان گردش پوز نمایش داده می شود و ابراز می کند من ملکی را فروخته ام و با دستگاه کارتخوان مغازه کارت کشیده ام چه جوابی بدهیم؟ جواب: این فرد اگر می تواند این موضوع را اثبات کند، باید اظهارنامه عادی ارسال کند.
7- چرا هر مبلغی که به عنوان مجموع فروش کالا و خدمات می نویسم، مبلغ مالیات تغییری نمی کند؟ جواب: مبلغ مالیات از قبل و بر اساس گردش دریافتی pos مشخص شده است و چیزی نیست که الان و با وارد کردن مبلغ فروش بدست بیاد.
8- فرق بین سقف معافیت مالیاتی با سقف استفاده از تبصره ماده 100 چیست؟ جواب: سقف معافیت مالیاتی امسال 36 میلیون تومان است و اگر سود مودی بیشتر از 36 میلیون تومان شود باید مابه التفاوت آن را مالیات پرداخت کند. اما سقف استفاده از تبصره ماده صد، چهارده میلیاردو چهارصد میلیون ریال است (البته قرار است به 48 میلیارد ریال افزایش پیدا کند). یعنی اگر مجموع فروش و خدمات طی سال مودی از این مبلغ بیشتر باشد، نمی تواند از تبصره ماده 100 استفاده کند. و باید اظهارنامه عادی رد کند.
9- اگر فروش مودی بیشتر از سقف استفاده از تبصره ماده 100 بود و قرار شد اظهارنامه عادی رد کند، گروه وی چگونه مشخص می شود؟ جواب: اگر مجموع فروش و خدمات طی سال مودی کمتر 18 میلیارد ریال باشد، گروه سوم می شود. اگر بین 18 میلیارد ریال تا 55 میلیارد ریال باشد، گروه دوم می شود و اگر بالای 55 میلیار ریال باشد، گروه اول می شود.
۱۰- مودی میوه فروشی دارد و گردش دریافتی pos وی حدود ۲ میلیارد تومان است و میگوید این مبلغ مربوط به میوه فروشی نیست. من ماشین خرید و فروش میکردم و با کارتخوان مغازه کارت می کشیدم. حالا اگر این مودی اظهارنامه عادی رد کند، میتواند اثبات کند و مالیاتش کم می شود؟ جواب: دلالی خودرو یک شغل محسوب می شود و مودی که اقدام به تشکیل پرونده برای این شغل نکرده است، به نوعی کتمان درآمد کرده و باید بابت درآمدی که از قبل دلالی خودرو کسب کرده مالیات پرداخت کند و اگر اظهارنامه عادی رد کند، باید این مالیات را و چه بسا جریمه و مالیات بالاتری را پرداخت کند.
11- کدام شماره شبا را باید ثبت کنیم؟ جواب: شماره شباهای متصل به کارتخوانها. و چنانچه کارتخوان ندارد، شماره شباهای متصل به حسابهای مرتبط باکسب و کار مودی