پنج مرحله ی اصلی اعتماد به نفس
کد پست
302
دسته بندی
اخبار
نویسنده
️ پنج مرحله ی اصلی اعتماد به نفس
خود را تشويق کنيد:
به خاطر کارهاي خوبي که انجام مي دهيد، خود را تشويق کنيد. برخي عادت کرده اند براي کارهاي بد و نادرستي که مرتکب مي شوند، هزاران بار خود را سرزنش کنند؛ اما يک بار هم بابت کارهاي خوبشان تشويق نمي شوند. تشويق کردن خود ممکن است کاري ساده به نظر بيايد؛ اما به رشد اعتماد به نفس شما کمک مي کند. هيچ کدام از کارهاي مثبت خود را کوچک و بي اهميت تلقي نکنيد.
صندلی های جلو بنشینید:
آيا تاکنون دقت کرده ايد در جلسات، کلاس درس و ديگر نشست ها، چرا ابتدا صندلي هاي عقب پر مي شوند؟ بايد گفت بيشتر آدم ها مي خواهند در رديف هاي آخر بنشينند تا کسي آنها را نبيند و یک دليل اصلی اين کار، آن است که اعتماد به نفس ندارند.تمرین کنید در جلسات و نشست ها صندلی های جلو بنشینید.
سريع تر راه برويد:
اشخاصي که به شدت ضربه خورده اند، تلوتلو مي خورند و لِخ لِخ کنان راه مي روند. به همين دليل بايد گفت اعتماد به نفس آنها صفر است. آدم هاي معمولي نيز معمولي راه مي روند و سرعتشان معمولي است. در ضمن ظاهر آنها به همه مي گويد: «من در واقع خيلي هم به خودم افتخار نمي کنم!»
گروه ديگري از افراد نيز اعتماد به نفسي عالي دارند. آنها سريع تر از گروه متوسط راه مي روند و هنگام راه رفتن انگار آهسته مي دوند. در ضمن طرز گام برداشتن آنها به دنيا مي گويد: «من بايد جاي مهمي بروم و کار مهمي انجام بدهم، زيرا مطمئنم در کاري که از حالا تا پانزده دقيقه ديگر انجام مي دهم، موفق خواهم شد.»
با تندتر راه رفتن، اعتماد به نفس خود را افزايش دهيد. شانه هاي خود را عقب ببريد، سرتان را بالا بگيريد، کمي تندتر حرکت کنيد و شاهد رشد اعتماد به نفس خود باشيد.
حرف خود را بزنيد:
حرف خود را بزنيد و اين کار را براي خود يک اصل قرار دهيد. وقتي در جلسه اي حضور مي يابيد، آزادانه عقايد خود را بر زبان آوريد و در تمامي همايش هاي تجاري، جلسات خصوصي و انجمني که شرکت مي کنيد، داوطلبانه چيزي بگوييد. در اين ميان استثنايي قايل نشويد. اظهارنظر کنيد و پيشنهاد بدهيد. پرسش مطرح کنيد و آخرين نفري نباشيد که حرف مي زند. هيچ وقت از اينکه نادان به نظر برسيد، نگران نباشيد، زيرا بي شک اين گونه نيستيد. در ازاي هر فردي که با شما موافق نباشد، شخص ديگري خواهد بود که با شما هم راي است. پس هيچگاه از خود نپرسيد: «چرا جرات مي کنم حرف بزنم؟»
لبخند بزنيد:
بيشتر افراد معتقدند لبخند زدن به راستي مي تواند به بهبود روح و روان کمک کند. لبخند دارويي عالي براي ضعف اعتماد به نفس است؛ ولي افراد بي شماري هنوز هم اين را باور نمي کنند، زيرا هنگام احساس ترس هرگز خنديدن را امتحان نکرده اند. اين آزمون کوچک را انجام دهيد. بکوشيد همزمان با احساس شکست، لبخند بزنيد. لبخند، ترس را مغلوب مي کند، نگراني را از بين مي برد و غم را شکست مي دهد. لبخند واقعي، احساس مخالفت ديگران را فوراً از بين مي برد. از اين رو اگر بي ريا لبخند بزنيد، شخص مقابل می فهمد و به راستي نمي تواند از دست شما عصباني شود.