رجوع از مهریه چیست؟



کد پست 1507
دسته بندی اخبار
نویسنده
رجوع از مهریه چیست؟

زوجه ممکن است به دلایل مختلف مهریه یا همان حق مالی اش را به زوج ببخشد چون نسبت به آن مالکیت مطلق دارد اما در بعضی مواقع هم ممکن است از این کار خودش پشیمان شود و دنبال راهی باشد تا بتواند به آن چه بخشیده رجوع کند . اگر زوجه بتواند دوباره مالک مهریه بشود که قبلا آن را بخشیده بود ، به این اتفاق رجوع به مهریه بخشیده شده می گویند .

به طور کلی مهریه به سه صورت به زوج بخشیده می شود که عبارت است از :

بخشیدن مهریه به صورت هبه غیرمعوض .

بخشیدن مهریه به صورت هبه معوض .

بخشیدن مهریه به صورت ابراء .

"هبه غیرمعوض" یعنی؛ این که زن بدون هیچ چشم داشتی و بدون این که در مقابل بخشیدن مهریه اش چیزی از شوهرش گرفته باشد مهریه اش را به او می بخشد .

"هبه معوض "یعنی؛ بخشیدن مهریه در مقابل چیزی که می تواند آن چیز ، انجام دادن یا انجام ندادن کاری باشد ، مثلا زوجه در عوض موافقت زوج با طلاق ، تمام یا قسمتی از مهریه خود را می بخشد که طلاق خلع یکی از این نوع بخشش مهریه است .

در " طلاق خلع " زن در مقابل دادن مالی به شوهر که معادل یا بیشتر از مهریه است رضایت شوهر به طلاق را دریافت می کند اما اگر پشیمان شود در مدت عده می تواند به آن چه به شوهر بخشیده رجوع کند و در عوض شوهر هم حق رجوع به زن را خواهد داشت . اما ابراء آن است که زن ذمه شوهر را نسبت به مهریه ساقط کند . یعنی بگوید چیزی از حق من بعنوان مهریه به گردن تو نیست و بریء الذمه هستی (اسقاط دین) که در این صورت دیگر زن هیچ حقی نسبت به مهریه و بازگشت
به آن نخواهد داشت .


دیدگاه پست


لینک: گزارش مشکل پست

siteMap - Design by QooSoft