سفته حسن انجام کار
1-در صدور سفته به عنوان یک سند تجاری در قسمت تاریخ، تاریخ پرداخت وجه درج میگردد در حالی که در صدور سفته بابت حسن انجام کار از آنجایی که هدف از تنظیم آن جابه جایی پول نمیباشد بنابراین درج تاریخ بلاوجه است و در قسمت تاریخ پرداخت سفته به جای درج تاریخ، باید عبارت سفته یا چک بابت حسن انجام کار یا بابت ضمانت قرارداد کار درج گردد. درج این عبارت در چکی که بابت حسن انجام کار صادر گردیده است، وصف کیفری چک را زائل مینماید.
2- باید در متن درج گردد که سفته یا چک در وجه چه کسی یا چه شرکتی صادر گردیده است و قید حواله کرد چک یا سفته را حتماً خظ بزنید. این امر از آن جهت اهمیت دارد که سفته یا چک بدون درج نام دارنده در وجه حامل محسوب شده و در نتیجه هر شخصی دارنده آن محسوب شده و میتواند وجه اسناد را وصول نماید.
3- در صورت مطالبه سفته یا چک بابت حسن انجام کار، شماره سفته یا چکی که بابت حسن انجام کار تحویل کارفرما میدهید را در قرارداد درج و یک نسخه از قرارداد کار را حتماً نزد خود نگه دارید.
4- یک نسخه کپی از سفته یا چک بابت حسن انجام کار مشتمل بر امضای کارفرما یا انتهای برگه سفته یا چک را نزد خود نگه دارید تا در صورت امتناع کارفرما از استرداد سفته بعد از قطع هرگونه همکاری شما بتوانید از طریق مراجع قضایی و با طرح دادخواست استرداد سفته، عودت سفته را پیگیری نمایید.
5- به هیچ عنوان چک یا سفته سفید امضا به کارفرمای خود تحویل ندهید! زیرا در صورت وقوع هرگونه مشکلی بار اثبات آنکه این چک یا سفته بابت حسن انجام کار صادر گردیده است، با صادرکننده میباشد.
لازم است بدانید که در بسیاری از موارد عدم رعایت همین نکات به ظاهر ساده اسباب بسیاری از مشکلات حقوقی را فراهم نموده است. همچنین بدانید که در صورت صدور سفته یا چک بابت حسن انجام کار تا زمانی که شرایط استخدامی شما محقق نگردیده است، امکان وصول برای کارفرما میسر نمیباشد.